Lekker Fit!

Lekker Fit!

Lekker Fit!

Uw kind zit op een Lekker Fit! school. Dit betekent dat we op school vaak bewegen en extra aandacht besteden aan gezond eten. Het doel van Lekker Fit! is namelijk dat Rotterdamse kinderen fit zijn en lekker in hun vel zitten. Wist u dat fitte kinderen beter presteren op school?

Het Werkt!

Meedoen met het programma heeft zeker nut. Uit onderzoek is gebleken dat Rotterdamse basisscholieren echt gezonder worden door het programma van Lekker Fit! te volgen:

- Het uithoudingsvermogen is verbeterd

- Kinderen bewegen meer

- Fit zijn heeft een positieve bijdrage op de leerprestaties

Lekker in je vel

Fitte kinderen zitten lekkerder in hun vel, presteren beter op school en blijven ook in de tgoekomst gezonder. Een kind dat van kleins af aan gezonde gewoontes aanleert, heeft daar nu en later veel voordeel van. Met fit bedoelen we een goede conditie en een gezond gewicht. Om fit te zijn en te blijven is het belangrijk dat uw kind lekker vaak beweegt, ook buiten schooltijd en in het weekend.

Bewegen op en rond school

Kinderen van groep drie tot en met acht krijgen drie keer per week gym. De les wordt onder schooltijd gegeven door een professionele gymleerkracht. Na schooltijd zijn er sport- en spelactiviteiten. Ook maken de kinderen kennis met diverse sporten. Op deze manier leren ze verschillende vormen van bewegen.

Verantwoord eten

Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag, zeker voor kinderen. Een goed ontbijt levert energie en zorgt ervoor dat uw kind zich goed kan concentreren op school. Ook heeft een kind dat goed ontbijt een beter eetritme en daardoor overdag meestal minder zin in snoep en snacks. Een goed ontbijt bestaat uit granen (bijvoorbeeld bruin brood met beleg, crackers, pap, muesli, etc.), zuivel en fruit of groente.

Fruit of groente, bijvoorbeeld snoeptomaatjes, zijn altijd goed. Probeer tussendoortjes te geven va niet meer dan 100 calorieën. Voor de meeste niet-zo-gezonde tussendoortjes bestaat wel een verantwoord alternatief. Net zo lekker, maar met veel minder calorieën. Op school proberen wij het eten van fruit en groente als tussendoortje te stimuleren.

Daarnaast stimuleert school het drinken van water. Water is lekker en gezond! Je kunt het zo uit de kraan drinken als je dorst hebt. Bewaar frisdrank, sapjes enz. voor een speciaal moment. Dat zijn namelijk wel lekkere drankjes, maar er zit veel suiker in. Van Lekker Fit! hebben wij prachtige bidons gekregen om water mee te drinken.

 

Terug

Lieve Verschuierstraat 62

3021 ZH Rotterdam

010-8208987- 06-19995966

info.palet@nullobsdelfshaven.nl